fbpx

Jószelics Viktória

Lélegezd magad a jelenbe!

Jógaoktatói utamat 10 évvel ezelőtt egy 60 napos bikram jóga kihívás (napi 90 perc jóga) alapozta meg. Előtte is rendszeresen jógáztam, de minden nap eljárni mégiscsak más, sokkal intenzívebb. Hatására mindenhez pozitívabban álltam hozzá, elkezdtem hinni magamban, energiával, jókedvvel töltött fel, laposabb lett a hasam és tónusosabbak az izmaim. Ezeket a változásokat világgá akartam kürtölni. Ekkor döntöttem el, hogy jógaoktató leszek. Jelentkeztem is a bikramhoz hasonló Agni jóga oktatóképzésre a budapesti Atma Centerbe, ahol megismerkedtem az astanga jógával. Magával ragadott. Látni akartam, hogy honnét ered ez az irányzat, hitelesen akartam bemutatni azoknak, akik bizalmat szavaznak nekem, ezért 2012-ben a dél-indiai Mysore városába utaztam, ahol astanga jógát és hátrahajlítást tanultam 1 hónapon keresztül, indiai mesterektől.

Legutóbbi indiai utam Goára vezetett 2019. novemberében, ahol Mark Robberds-től és Deepika Mehta-tól tanultam 2 héten keresztül astangát, mobility-t (Kinstretch) és a mozgás határtalanságát.

A gyakorlás és az oktatás azóta is mindennapjaim része, de eddig mellette voltam rendőr, jogász, katona is.

Büszke vagyok rá, hogy szülővárosomban, Győrben elsőként tartottam astanga jógaórákat 2012-től kezdve, melyeken több jelenlegi stúdióvezeztő is rendszeres gyakorló volt.

Majd 2014. tavaszán megnyitottam a saját jógastúdiómat, a Jóga Győrt a belváros szívében. Azt hittem megérkeztem. Tartottam oktatóképzését, szerveztem workshopokat, külföldön élő magyar jógikat hívtam. Imádtam, ennek ellenére életem egyik legjobb döntése volt második gyermekem születése után, 2016. év végén a stúdiót bezárni és kiteljesedni az anya szerepben.

Sokminden változott. Ma már nem is akarok megérkezni. Elég, hogy tudom: jó úton vagyok, amelyet kimondhatatlanul élvezek, boldoggá és kiegyensúlyozottá tesz.

Az út szeretetét szeretném átadni óráimon is. Szeretném megmutatni hogyan tudod az ászanagyakorlást a (személyiség)fejlődés szolgálatába állítani. Ahogy a megértésem egyre mélyül, egyre többször ismerem fel azokat a helyzeteket a mindennapokban, amikor alkalmazhatom a jóga elveit – az elégedettséget, a türelmet, az elme egy ponton tartását (fókuszáltság), szeretet, elfogadást önmagammal szemben is.

Az óráimon szeretném Neked is megmutatni milyen érzés, amikor valóban megajándékozod magadat figyelmeddel, milyen érzés a jelenben lenni, az óra után az elégedett mosolyt megpillantani a tükörben.

2011 – 2012. Agni jóga oktatóképzés (Yoga Alliance 200) Atma Center, Budapest

(oktatóim: Szalai István, Gauranga Das)

2011. Menyhárt Ervin astanga jóga workshop

2012. december Vijay Kumar astanga, India, Mysore

2012. december Vinay Kumar hátrahajlítás, India, Mysore

2013. gyerekjóga oktatóképzés (Csíki Mariann)

2014. babás jóga oktatóképzés (Padma Jógastúdió, Budapest)

2016. február Dr. Norman Sjoman pranajama workshop

2018. június Ajay Kumar astanga workshop

2018. augusztus Kino McGregor astanga workshop

2019. június Santina-Girardina Chard astanga workshop

2019. november Mark Robberds Developement Course, India, Goa

2020. február Govinda Kai astanga workshop

2020. augusztus Kino McGregor astanga workshop

Jószelics Viktória

  • +36 30 484 44 15
  • info@jogagyor.hu

Jószelics Viktória | jogagyor.hu | Minden jog fenntartva 2014 | Adatvédelmi nyilatkozat