fbpx

flow jóga

A flow jógaórán a gyakorlatokat mindig a résztvevőkhöz igazítom. Soha nincs két egyforma jógaóra. 

 

Felépítését tekintve ráhangolódással, légzésfigyeléssel segítem a megérkezést. Majd a gyengéd átmozgatás (bemelegítés) után az álló gyakorlatok sora következik, amely blokkot plank variációkkal zárok. A talajon fókuszba kerül a hátizomerősítés, mellkasnyitás, a csípő körüli izmok átmozgatása. Az óra végi meditációt a gyertyapóz és csavarások előzik meg.  

 

A jógát elsősorban a légzés különbözteti meg az összes többi mozgásformától, ezért itt is nagy hangsúlyt kap. A légzés tudatossá tétele segít az elme elcsendesítésében és fizikai szinten megóvhat egyes sérülésektől is. 

Az órát minden esetben a jelenlévők igényeihez szabom. Fókuszba kerülhet egy fő terület (pl. csípő mobilizálása), előfordul, hogy egy nehezebb póz előkészítésére gyakorolunk, vagy a fizikai erő növelése érdekében több vinyászát (gyakorlatok közötti átkötés) végzünk.

Kezdő mobility gyakorlatokkal is színesítem az órákat, egy olyan módszerrel, amit Indiában, Mark Robberdstől tanultam. Ezekkel a mobility gyakorlatokkal bizonyítottan fejleszthető az ízületek beszűkült mozgástartománya.

 

Testünk valódi egészsége a fizikai erő, hajlékonyság, mobilitás egységes fejlesztésével, egyensúlyban tartásával érhető el. 

 

Ismerd meg jobban az általam vezetett flow jógát, nézz bele az órába YouTube csatormámon!